Site Overlay

Wildburger van hert

Wild is typisch iets dat voornamelijk in de herfst en winter gegeten wordt. Zonde eigenlijk want zeg nou zelf: een lekkere hamburger van wild gaat er altijd wel in toch? Dat is precies wat Bart en Aart van het Instagram-account bbqbaart ook dachten. Zij delen hun recept voor een hertenburger met paddenstoelen met ons.

De aanleiding voor deze burgers was het bezoek uit Frankrijk dat we ontvingen. Niet dat we een excuus nodig hebben om de barbecue aan te steken. Met de kaassaus van Roquefort hebben we een Frans tintje aan deze wildburger gegeven. De hamburger is geïnspireerd op een recept van Noskos BBQ. Het mooie aan dit recept is dat het zo op tafel staat, eenvoudig is te maken maar wel verrast met een interessante combinatie van verschillende smaken.

Ingrediënten

Voor 5 hamburgers:

  • 5 hertenburgers
  • 5 bagels
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 rode ui
  • 2 el plantaardige olie
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el balsamico azijn
  • Zwarte peper
  • Sla
  • Bier rub (Kamarado’s)
  • 100 gram Roquefort
  • 8 el kookroom
Ingrediënten wildburger - bbqbaart | hamburger bijbel

Bereiding

De hertenburgers komen van de slager. Om hier onze eigen draai aan te geven, hebben een bier rub gebruikt. De gebruikte dry rub is van Kamarado’s. Wrijf de burgers, voordat ze de kamado op gaan, in met de rub. Grill ze vervolgens een paar minuten per kant. De wildburgers mogen best een beetje rosé zijn. Snij de rode ui in dunne ringen en bak deze kort. Laat deze vervolgens inkoken met de balsamico azijn en de ketjap. Bak vervolgens de champignons en doe hier op het laatst heel kort de rode ui weer bij. Klein beetje versgemalen zwarte peper eroverheen en klaar is kees.

Roquefort kaassaus

Zoals we aangaven wilden we er een kleine Franse draai aan geven. Daarom maakten we een kaassaus van Roquefort. De uitgesproken smaak van deze blauwe schimmelkaas gaat goed samen met de champignons en natuurlijk de smaak van het hertenvlees. Deze romige saus is ook nog eens heel eenvoudig en snel te maken! Verwarm de kookroom in een steelpannetje en smelt hier de Roquefort doorheen. Blijf de hele tijd goed roeren en voorkom dat de saus aan de kook raakt. Schrik niet als de saus wat aan de dunne kant is. Zodra deze afkoelt, dikt ‘ie iets in.

Wildburger van hert - bbqbaart | Hamburger Bijbel

Wildburger serveren

Vergeet niet om de bagels aan beide kanten kort te toasten voordat je de burger gaat opbouwen. Leg de burger op een bedje van sla. Doe hier de champignon-uien topping overheen en overgiet het geheel met de Roquefort saus. Deze wildburger gaat trouwens goed samen met een lekker blond biertje. Wij gingen deze keer voor die van Affligem. Eet smakelijk!

Over Bart en Arjen

Bart en Aart zijn twee jeugdvrienden met een gedeelde passie voor barbecueën. Met zijn passie én overheerlijke gerechten wist Arjen bij bart ook het vlammetje voor barbecueën aan te wakkeren. Op hun Weber en Big Bastard Kamado maken ze uiteenlopende gerechten: van zalm tot bavette en uiteraard gaat een goede hamburger er ook wel in! Op Instagram bundelen ze hun krachten en delen ze hun lekkerste creaties om anderen te inspireren. Je vind ze onder de naam: @bbqbaart. Zeker een aanrader om te gaan volgen voor meer BBQ-inspiratie.

Heb jij ook een leuk burgerrecept dat je wilt delen met ons? Wordt gastblogger! Stuur een mailtje naar info@hamburgerbijbel.nl of stuur ons een DM op Instagram.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x