Site Overlay

Triple cheese smashburger

Deze burger is alles in één: smeuïg, zoet, zoet en pittig. Als je net zoveel van kaas houdt als wij, dan moet je deze zeker een keer maken. Haal je spatel tevoorschijn, het is tijd voor smashburgers.

Ingrediënten

Voor 4 burgers:
640 gram rundergehakt
6 eetlepels Mayonaise
1 eetlepel chipotle
100 gram brie
100 gram fromage rouge
100 gram cheddar
eikenbladsla
1 bol knoflook
2 uien
2 eetlepels kruidenmix naar keuze
4 hamburgerbroodjes

Triple Cheese Smashburger - Hamburger Bijbel

Smashburgers maken

Verdeel het rundergehakt in 8 gelijke bollen. Leg ze in een bakpan op middelhoog vuur. Druk ze met een spatel, of nog beter een burgerpers, plat. Bestrooi ze met de helft van de kruidenmix. Wij gebruikten de dry rub voor rund van Jord Althuizen maar een andere rub werkt natuurlijk ook. Na 2-3 minuten bakken draai je de burgers om. Bestrooi de andere kant met de rest van de kruiden. Doe vervolgens de geraspte cheddar op de helft van de burgers. Op de andere helft doe je de de gesmolten brie en Fromage Rouge. Na 3 minuten stapel je de brie burgers op de cheddar burgers. De dubbele smashburger plaats je op het broodje.

Gepofte knoflook

Knoflook is een fantastische smaakmaker. Normaal gesproken zijn een paar teentjes al ruim voldoende voor een heel gerecht maar voor deze hamburger gebruiken we een hele bol. We hebben de bol gepoft in de oven. De knoflook wordt hierdoor zacht, aromatisch en een stuk zoeter. Een stuk minder heftig dan rauwe knoflook dus. Ook de heftige bijsmaak verdwijnt grotendeels. Knoflook poffen is super eenvoudig. Snijd het topje van de bol af zodat je de teentjes ziet. Besprenkel de bovenkant met een beetje olijfolie en zout. Pak de bol vervolgens in aluminiumfolie en zet deze een uurtje in de oven op 160 graden. Daarna is de knoflook zo zacht dat je de bol uit kan knijpen. Je hebt dan een soort knoflookpuree die je op beide kanten van het broodje smeert.

Gepofte ui

Ook de ui hebben we gepoft. Net als knoflook wordt ook ui een stuk zachter en zoeter. De mildere smaak past perfect bij deze burger waarbij de smaken van kaas goed vertegenwoordigd zijn. Ui poffen doe je op dezelfde manier als knoflook. Je snijd de bovenkant van de ui eraf en besprenkelt deze met olijfolie en zout. De ui pak je daarna in zijn geheel in in aluminiumfolie. Na een uurtje in de oven op 160 graden is de ui klaar.

Triple Cheese smashburger maken

Voor deze burger hebben broodjes van Restaurant Wally in Nijmegen gebruikt. We hebben het al vaker gezegd, maar deze broodjes zijn echt fantastisch! Deze verkopen ze ook los dus als je een keer in de buurt bent, zeker meenemen. De broodjes hebben we kort getoast zodat deze wat krokanter is. Vervolgens hebben we hier chipotle mayonaise op gesmeerd. Hiervoor hebben we 6 eetlepels mayonaise gemengd met 1 eetlepel chipotle voor een lekker pittige rokerige mayonaise. Hier smeer je vervolgens een beetje gepofte knoflook op. Maak een bedje van eikenbladsla en leg hier de burgers op. Top dit af met de gepofte ui en je bent ready to go!

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x