Site Overlay

Lamburgini – Midden-Oosterse burger

De Midden-Oosterse keuken is ons nog redelijk onbekend. Daar moet maar eens verandering in komen. Na een kleine brainstormsessie ontstond onze Midden-Oosterse burger: de Lamburgini.

Onze Lamburgini is een parel van een burger. De patty is van vers gedraaid gehakt. De vriendelijke Turkse slager op de hoek was zo aardig om dit voor ons te doen. Ook de Turkse broodjes kochten we bij hem. Die ochtend vers gebakken door zijn vrouw. Als je deze burger ook gaat maken, raden we je sowieso aan om naar een Turkse supermarkt te gaan. De burger wordt namelijk gekruid met za’atar. Dit is een Midden-Oosterse kruidenmix die lang niet in elke supermarkt te krijgen is. Verder zitten er ook granaatappelpitjes op. Koken met fruit is niet echt ons ding. Zo hoort ananas niet op pizza en een burger met fruit sprak ons ook niet echt aan. Tot nu!  Het friszure van de granaatappelpitjes past perfect bij de rest van de smaken zonder al te erg te overheersen.

Ingrediënten

Voor twee burgers:
– 2 Turkse broodjes
– 360 gram lamsgehakt
– 2,5 eetlepels za’atar
– 4 eetlepels hummus
– ½ Granaatappelpitjes
– 2 eetlepels pijnboompitten
– Feta gekruimeld
– Rauwe spinazie
– Tzatziki

midden-oosterse burger | Hamburger Bijbel

De lamsburger maken

We moeten bekennen dat we deze keer de tzatziki en hummus niet zelf hebben gemaakt. Dat maakt dat deze burger binnen een kwartiertje op tafel staat. Wil je de tzatziki wel zelf maken, check dan even ons recept voor de Mediterrane burger. Dan de burger. We gebruikten 360 gram lamsgehakt voor twee burgers. Meng 2,5 eetlepel za’atar door het gehakt heen. Vorm twee burgers en bak deze ongeveer 8 minuten per kant. De tijd hangt een beetje af van de dikte van de gevormde burgers en of je deze helemaal doorbakken wilt natuurlijk. Bak ook de pijnboompitten nog even kort.

Burgertje bouwen

Snijd de Turkse Broodjes open en besmeer beide kanten met hummus. Leg vervolgens een paar blaadjes rauwe spinazie op het onderkantje. Hier gaat de burger overheen. Vervolgens wat tzatziki. Dit dient mooi als ‘lijm’ voor de pijnboompitten en granaatappelpitjes. Kruimel hier nog wat feta overheen en de burger is klaar om geserveerd te worden. Eitje toch?

 

Ga je deze burger ook maken? Deel ‘m dan met ons! Tag ons op Instagram. Vergeet er geen bijpassend biertje bij te drinken. Wij gingen voor Bird of Prey van brouwerij ‘t Uiltje. Deze lichte IPA past er goed bij vanwege zijn frisheid en de subtiele fruitige smaken.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x