Site Overlay

Hamburger Mediterraneo

De mediterrane streken staan bekend om goed en lekker eten. Het leek ons daarom leuk om deze verschillende keukens te vertalen naar een hamburger. Het resultaat is deze mediterrane hamburger van lamsgehakt op een Turks brood met zelfgemaakte tzatziki.

Een rondje door de lokale Turkse supermarkt levert ons elke keer weer boodschappen op waar we eigenlijk niet voor kwamen (lees: veel te veel baklava etc.). De supermarkt bij ons om de hoek heeft ook een hele goede slager en bakker en dus namen we lamsgehakt en Turkse broden mee voor onze volgende burgercreatie: de mediterrane burger. Dit is een hamburger van lamsgehakt op een Turks brood. De burger is gevuld met gegrilde aubergine en zoete puntpaprika en belegd met fetakaas. Voor de burgersaus hebben we tzatziki gemaakt.

Hamburger mediterraneo | mediterrane hamburger met tzatziki | Hamburger Bijbel

Boodschappenlijst

Voor 2 burgers

  • 1 klein Turks brood
  • 250 gram Lamsgehakt
  • Bifteki kruiden
  • 1 Aubergine
  • 1 Zoete puntpaprika
  • 100 gram feta kaas
  • 20 gram rucola
  • (optioneel) olijven

Voor de tzatziki

  • ½ komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el verse peterselie
  • 10 ml citroensap
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram Franse kwark

Recept voor mediterrane hamburgers

Lamsburger
Kneed 1 eetlepel bifteki kruiden door het lamsgehakt en verdeel het in twee gelijke porties. Maak hier met een hamburgerpers twee mooie hamburgers van. Bak de burgers op middelhoog vuur ongeveer 4 minuten per kant. Leg de laatste paar minuten een paar plakken feta bovenop en dek de pan af met een deksel. Zo smelt de kaas beter. Bak het Turkse brood kort (5 minuten) in de oven op 180 graden zodat deze lekker knapperig van buiten wordt.
Gegrilde groenten
Snijd de aubergine en puntpaprika in plakken en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de groenten met een beetje olijfolie, zeezout en peper. Rooster de groenten ongeveer 15-20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven.

Bij ingrediënten staan ook groene olijven. Dit hebben slechts als garnering met een prikker boven op de burger gedaan. Mocht je olijven nou heel erg lekker vinden, kun je deze natuurlijk ook op de burger doen.

Recept voor tzatziki

Doe de komkommer kort in de keukenmachine om het fijn te maken. Giet het vocht af en doe de komkommer pulp in een kom met de Griekse Yoghurt en Franse kwark (niet echt mediterraans I know). De Franse kwark maakt de tzatziki net iets dikker. Doe hier 10 milliliter citroensap, 1 eetlepel peterselie en twee teentjes knoflook (geperst) bij. Roer alles goed door elkaar en zet de saus nog even terug in de koelkast. Hoe langer het blijft staan, hoe sterker de knoflook wordt.

Wat is jouw favoriete Hamburger Recept? We lezen het graag in de comments!

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x