Site Overlay

Korean BBQ Burger

Op zoek naar een unieke burger die verschillende smaken en texturen mooi samenbrengt? Dan is onze Korean BBQ Burger wat voor jou! 

Koreaans eten wordt steeds populairder. Zo kennen veel mensen ondertussen Kimchi wel. Deze gefermenteerde groenten zijn lekker als bijgerecht of topping. Ook de Korean sticky BBQ saus is top om bijvoorbeeld kip mee te marineren. Hoog tijd dus dat wij ons wagen aan een Koreaanse burger.

De Korean BBQ Burger is een pittige krokante kipburger met sticky bbq saus en kimchi. op een fluffy bao bun. Dit recept is voor twee burgers. Een ritje naar de toko is wel aan te raden voor de ingrediënten. Hoewel je bij grotere supermarkten waarschijnlijk ook wel zult slagen.

Korean BBQ Burger | Hamburger Bijbel

Ingrediënten

Bao buns

  • 100 gr mix voor bao buns
  • 25 gram suiker
  • 4 gram gist
  • 0,5 el zonnebloemolie

Kipburgers

  • 2 kipfilets (ongeveer 150 gram per stuk)
  • 3 eetlepels pittig paneermeel (bloem kan ook)
  • 100 gram panko

Sticky BBQ saus

  • 4 eetlepels korean BBQ sauce
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el zonnebloemolie

Toppings

  • 100 gram kimchi
  • 1 lenteui
  • 2 plakken cheddar

Bao buns maken

Laten we beginnen met de bao buns. We gebruiken hiervoor een mix van de toko. Los de gist en suiker op in 50 milliliter water. Doe dit in een kom met 100 gram bao bun meel. Kneed dit 10 minuten met een mixer met deeghaak. Doe er dan een halve eetlepel zonnebloemolie bij en kneed nog eens 10 minuten. 

Wij voegden er nog wat gele kleurstof aan toe, puur voor het oog. Als je dit ook wilt doen, voeg het dan gelijk tijdens het mixen toe als het nog geen deegbal is.

Vorm er twee gelijke ballen van en plaats deze in een stoommandje op een stukje bakpapier. Stoom de broodjes ongeveer 15 minuten. Wil je ze mooi wit houden, dan kun je azijn toevoegen aan het water waar je het stoommandje boven zet.

Korean fried chicken

Voor deze burger heb je geen frituur nodig. Een airfryer kan ook. WIj sneden eerst het puntje van de kipfilets af zodat je een iets rondere vorm krijgt. Dit is niet per se nodig. 

Maak een mengsel van 3 eetlepels pittig paneermeel en 6 eetlepels water. Je kan ook gewoon bloem gebruiken. Voeg hier zelf peper aan toe om een pittige burger te krijgen. Haal de kip eerst door het bloemmengsel en daarna door de panko. Doe de burgers ongeveer 12 minuten in de airfryer op 190 graden.

Sticky BBQ saus maken

De zoete bbq saus gaat goed samen met de pittige burger, die nogal pittig wordt als je dezelfde mix gebruikt om te paneren tenminste. Doe de Koreaanse BBQ saus, de bruine suiker, de rijstazijn en de zonnebloemolie in een steelpannetje en verhit deze op een laag vuurtje totdat de bruine suiker helemaal is opgelost. De saus dikt in als deze afkoelt. Laat deze dus nog even kort staan voordat je de saus over de burger heen giet.

De burger toppen we af met gesneden lente uitjes, twee plakken komkommer (over de lengte gesneden), een plak cheddar en de kimchi. De kimchi hebben we ook kant-en-klaar bij de toko gekocht omdat dit nogal een proces is om te maken. Wie weet proberen we dit ooit nog eens.

Er komen misschien wel wat handelingen bij kijken maar dit is echt een ontzettend simpele burger om te maken. Met zeer smakelijk resultaat al zeggen we het zelf. Ben jij fan van de Koreaanse keuken? Dan moet je deze Koreaanse burger zeker proberen! Laat je het ons in de comments of op social weten wat je van deze burger vindt?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x