Deze keer geen hamburger recept maar een recept om zelf BBQ saus te maken. Niet zomaar barbecuesaus maar Jack Daniels saus!
Laatst hebben we de sweet bbq burger nog een keer gemaakt voor vrienden. Deze keer maakten we de BBQ saus zelf. Dat is niet alleen makkelijk maar ook nog lekkerder én gezonder dan een kant-en-klare barbecuesaus uit de supermarkt.
Ingrediënten
- 300 gram gezeefde tomaat
- 2 el azijn
- 4 el Jack Daniels
- 1 el gladde mosterd
- 2 el gerookte paprikapoeder
- 30 gram honing
- 1 teentje knoflook
- 1 el uienpoeder
- snufje zout
Pers een teentje knoflook uit en doe dit in een steelpannetje. En bak dit een minuutje op gemiddelde temperatuur. Doe de gezeefde tomaat erbij en verlaag de de temperatuur. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en en laat de saus 5 minuten pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig door. Schrik niet als de saus wat aan de dunne kant is. Als deze afkoelt, wordt deze weer wat steviger. Eventueel kun je er een theelepeltje maizena of allesbinder aan toevoegen.
Zoals we al zeiden: een super simpel recept dat je binnen 10 minuten klaar hebt.