Site Overlay

Gevulde bacon wrapped burger

Er is maar weinig in het leven dat niet beter wordt met bacon. Ook bij burgers is het een heerlijke toevoeging. Vul je de burger vervolgens ook nog met kaas en het paradijs lijkt even binnen handbereik. Check het recept voor deze gevulde bacon wrapped burger!

Als grillmeister Maarten achter de BBQ staat, weet je dat er iets moois staat te gebeuren. Zijn nieuwste creatie mag er ook zijn. Een burger gevuld met kaas en gewrapped met bacon. Een flinke kluif maar wat een klapper. Gelukkig tellen calorieën niet als het gaat om burgers.

Ingrediënten

Voor 4 bacon wrapped burgers:

  • 600 gram gehakt
  • 28 plakken bacon
  • 2 jalapeño pepers
  • 200 gram roomkaas
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 plakken cheddar
  • 4 Italiaanse bollen
  • verse peterselie
Gevulde bacon wrapped burger | Hamburger Bijbel

Jalapeño-kaasvulling

Laten we beginnen met het maken van de vulling. Deze heb je bij de volgende stap nodig om de burger te vullen. Snij de jalapeños in kleine stukjes. Kun je goed tegen pittig eten, laat de zaadjes dan zitten. Voeg de roomkaas, geraspte kaas en peterselie toe en mix het door elkaar. Zo simpel kan het zijn.

Bacon weave maken

Bacon weave van Hey Grill Hey
Foto: Hey Grill Hey

We gaan door met de bacon weave, of bacon raster, waar we straks de burger in gaan pakken. Per burger gebruik je 7 plakken bacon. Leg 4 plakken op vetvrij papier naast elkaar. Overdwars leg je daar nog 3 plakken overheen. Vouw het geheel zo in elkaar zodat elke plak om en om over en onder de andere plakken doorgaat zodat je een mooi raster krijgt.

Maak van 100 gram gehakt een burger en leg deze op het bacon raster. Met een lepel maak je een redelijke kuil zodat er voldoende vulling in past. Doe ¼ van de vulling in de burger en gebruik nog eens 50 gram gehakt om een ‘dakje’ te maken voor over de vulling. Vouw daarna het bacon raster over de burger heen zodat de hele burger is gewrapped. Laat de burgers daarna nog even twee uurtjes rusten in de koelkast.

Burgers bereiden

De burgers worden op de BBQ bereid door deze te roken. Zorg dat je BBQ een temperatuur bereikt van 140 graden Celsius. Leg de burgers op het deel van het rooster waar alleen indirecte hitte is. Ze moeten namelijk 1,5 uur (of tot een kerntemperatuur van 70 graden) garen met de klep dicht. Zodra de burgers gaar zijn, leg je op elke burger nog een plak cheddar zodat deze smelt.

Dan is het tijd om de burger te gaan bouwen. We gingen een keer niet voor de brioche maar kozen een Italiaanse bol. Voor de saus gebruikten we een pittige mayonaise. Die maak je door simpelweg wat sriracha met mayonaise te mengen. Bak wat uienringen en snijd komkommer in plakken je bacon wrapped burger is ready to eat.

Op zoek naar nog meer burger inspiratie? Bekijk dan al onze recepten.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x