Site Overlay

Black Beef Burger

Zwart eten ziet er over het algemeen niet per se heel smakelijk uit. Zwarte hamburgerbroodjes daarentegen geven best een tof beeld leek me. Als contrast met het zwarte broodje, witte geitenkaas. Het resultaat: de Black Beef Burger.

Toen ik laatst in de Lidl tegen zwarte hamburgerbroodjes aanliep, moest ik deze natuurlijk meenemen. Hier wilde ik een keer heel wat anders mee doen dan dat ik meestal met burgers doe. Voor de toppings heb ik gekozen voor champignons en pulled pork. In plaats van cheddar heb ik er deze keer geitenkaas op gedaan. Het witte van de kaas steekt mooi af bij het zwarte broodje.

Ingrediƫnten

voor 4 hamburgers:

  • 4 Zwarte hamburgerbroodjes (Lidl)
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram Kastanjechampignons
  • 4 plakken geitenkaas (jong belegen)
  • 400 gram Pulled pork
  • 50 gram rucola
  • Barbecuesaus
  • Worcestersaus
  • Peper
  • Zout
Black Betty Burger | hamburger bijbel

Black Beef Burger recept

Het gehakt heb ik licht gekruid met peper, zout en een paar druppels worcestersaus. Kneed dit kort door elkaar. Maak daarna vier gelijke bollen en maak hier hamburgers van. Ik gebruik hier een hamburgerpers voor. Er was helaas geen barbecue voorhanden dus zijn de hamburgers gewoon de pan in gegaan. De hamburgers hoeven maar kort te worden gebakken, ongeveer 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Bak tegelijkertijd e champignons. Het is handig om deze van tevoren in dunne plakjes te snijden. Doe de rucola en pulled pork (zie verderop) op het broodje en leg hier de hamburger op. Leg hier de kastanjechampignons op. Doe de plakken geitenkaas in bakpan en laat de kaas op laag vuur smelten. Het is belangrijk om het vuur (of andere warmtebron) heel laag te houden zodat de kaas niet gebakken wordt maar slechts smelt. Als de geitenkaas gesmolten is, giet je deze over de hamburgers. Top de burger af met barbecuesaus en de Black Beef Burger is good to go!

Pulled pork

De pulled pork heb ik niet zelfgemaakt. Ik had nog een stuk voorgegaard vlees. Deze bereid je even in de oven op en trek je daarna met twee vorken uit elkaar. Het is natuurlijk nog lekkerder om dit ook zelf te maken. Pulled pork wordt meestal gemaakt van varkensnek of schouder. Dit vlees wordt lekker mals en draderig (op de goede manier) waardoor je het makkelijk uit elkaar kan trekken na bereiding. Het lekkerst om het stuk vlees langzaam te garen op de barbecue maar in de oven kan het ook. Dit gaan we dus zeker nog een keer proberen.

 

Het was al te verwachten natuurlijk maar de broodjes zelf waren niet top. Ze waren wat aan de droge kant maar dat kun je verwachten van voorverpakte broodjes die lang houdbaar zijn. Achja, gelukkig ziet het er nog leuk uit.

Met weinig moeite zet je deze heerlijke burger dus op tafel. OP wat voor een soort broodje doe jij het liefst jouw hamburger?

Bekijk ook onze andere recepten.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x