Site Overlay

Atlantis Burger – visburger

Dat vis ontzettend gezond is, weten we ondertussen wel. Van vis kan je ook prima een hamburger maken. Na een korte brainstorm werd het een Italiaanse visburger met garnalen: de Atlantis Burger!

Wanneer je aan een hamburger denkt, denk je niet gelijk aan een visburger. Ik tenminste niet eerlijk gezegd. Toch wilde ik eens een poging wagen. Het werd een burger van zalm en kabeljauw. Voor de burgersaus heb ik een limoenmayonaise gemaakt. Dit is verrassend makkelijk en ook nog eens lekkerder dan mayonaise uit de supermarkt. Als toppings heb ik gekozen voor garnalen, mozzarella, courgette en groene asperges. Dat is weer eens wat anders!

Ingrediënten

Voor 2 visburgers:

  • 2 Italiaanse bollen
  • 125 gram zalm
  • 200 gram kabeljauw
  • 10 grote garnalen (gepeld)
  • 1 beschuit
  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 8 groene asperges
  • Kwart courgette
  • 1 bol mozzarella
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden

Voor de zoete aardappelfriet

  • 2 grote zoete aardappels
  • Knoflook-peper kruiden (Anna & Clara’s)
  • Olijfolie

Voor de limoenmayonaise

  • 1 eigeel
  • 150 ml zonnebloemolie
  • Limoensap van 1 limoen
  • Limoenrasp van 1 limoen
  • Snufje zout
  • Peterselie
Atlantis visburger | Hamburger bijbel

Recept voor de visburger

Snij de zalm en kabeljauw in kleine stukjes en maal dit door elkaar met een keukenmachine. Als je diepgevroren vis gebruikt, is het belangrijk om deze eerst te laten ontdooien. Verkruimel de beschuit en doe dit samen met het ei bij de vis. Voeg hier ook de vissaus en Italiaanse kruiden aan toe. Meng het geheel door elkaar met de keukenmachine. Verdeel het mengsel in twee delen en maak er met een hamburgerpers een mooie burger van. De burger hoeft niet lang gebakken te worden, ongeveer 6-8 minuten per kant. Bak tegelijkertijd ook kort de garnalen mee.

Groene asperges kun je in principe helemaal eten. Ze hoeven dus niet geschild te worden. Wel snij ik altijd 1-2 centimeter van de onderkant af. Snij de courgette in dunne plakjes en de rode ui in mooie ringen. Bak de asperges in een pan samen met de rode ui. Voeg later pas de courgette toe. Deze is zo klaar.

Besmeer de Italiaanse bol aan de boven- en onderkant met de limoenmayonaise (recept hieronder). Leg hier de burger op. Doe daar de gebakken groenten en plakken mozzarella bovenop. Hier bovenop leg je de garnalen.

Zoete aardappelfriet uit de airfryer

Was de zoete aardappels goed af. Ze hoeven niet geschild te worden maar dat kan natuurlijk wel als je dat lekkerder vind. Snijd de zoete aardappel  zo dat je mooie frietjes hebt. Doe deze in een schaal en besprenkel ze met olijfolie. Doe hier de knoflook-peper kruiden overheen en hussel alles goed door elkaar. Bak de friet ongeveer 20 minuten op 180 graden in de airfryer.

Limoenmayonaise maken

Het maken van mayonaise is echt veel makkelijker dan je misschien zou denken. De basis bestaat uit drie ingrediënten; ei, mosterd en olie. Voor deze visburger heb ik een lichtzure limoenmayonaise gemaakt.

Scheid het eigeel van het eiwit en doe het eigeel samen met de mosterd en een snufje zout in een hoge maatbeker. Gebruik een staafmixer om dit door elkaar te mixen. Giet nu langzaam de olie erbij. Doe dit beetje bij beetje, ongeveer een eetlepel per keer. Doe de volgende eetlepel olie er pas bij als de rest van olie is vermengd met het eigeel en de mosterd. Rasp nu eerst de schil van de limoen door de mayonaise. Als al het groene van de schil is opgeraspt, snijd je de limoen in tweeën en knijp je deze partjes uit. Meng alles nog een keer goed door elkaar. De peterselie is er op het laatst overheen gestrooid. Mocht je teveel mayonaise hebben dan kun je deze twee weken bewaren in de koelkast als het in een afgesloten pot zit. Maar deze zelfgemaakte mayonaise is natuurlijk veel te lekker om zo lang te laten staan.

Ga jij dit recept proberen? Dan horen we graag wat je er van vond. Bekijk ook onze andere hamburger recepten.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x