Site Overlay

Over ons

De Hamburger Bijbel is opgericht in 2020 met als doel om alle goede hamburgers in de Nederlandse horeca in kaart te brengen. Het is een online gids voor liefhebbers van hamburgers die op zoek zijn naar de beste plekken om te genieten van een heerlijke burger.

Wij zijn een groep enthousiaste burgerfans die de liefde voor dit populaire gerecht willen delen met anderen. Door alle goede hamburgers van Nederland in kaart te brengen, willen we voorkomen dat jij ooit nog een slechte hamburger eet.

De Hamburger Bijbel is hét platform voor alle burgerliefhebbers in Nederland. Of je nu een simpele cheeseburger wilt of juist op zoek bent naar een uitgebreide burger met allerlei toppings en sauzen, op deze website vind je gegarandeerd een plek waar je kunt genieten van een heerlijke burger. Ook delen we unieke recepten en interessante blogs over ons geliefde gerecht.

Werkwijze

Alle reviews die wij plaatsen zijn van hamburgers die wij zelf hebben getest. We hebben geen harde criteria die we hanteren maar gaan op ons gevoel af of een we een burger Hamburger Bijbel waardig vinden. We begrijpen dat dat best vaag is maar hopelijk geven de foto’s en reviews genoeg duidelijkheid. Bij het testen letten we op de kwaliteit van het vlees. We verwachten een flinke sappige burger en geen platte diepvries-achtige burgertje. Daarnaast is uiteraard het broodje zeer belangrijk. De toppings en combinatie van smaken maken het af.

Voor reviews worden wij niet betaald, tenzij anders vermeld. Betaling zorgt er echter nooit voor dat een restaurant zomaar geplaatst wordt. Wij zullen altijd zelf testen en beoordelen of de burger daadwerkelijk wordt geplaatst.

Waarom geven jullie geen cijfers of ratings?

Cijfers en ratings suggereren dat er iets van een ranking is of da de ene burger beter is dan de ander.  Ons doel is niet om te vergelijken maar om een databank aan te leggen van alle goede burgers. Daarnaast zijn burgers ook lang niet altijd met elkaar te vergelijken omdat ze compleet anders zijn. Een vegaburger kan je natuurlijk onmogelijk vergelijken met een runderburger.

Waarom delen jullie geen negatieve ervaringen?

Natuurlijk hebben wij ook wel eens een matige burger voorgeschoteld gekregen. Deze ervaringen delen we niet in de Hamburger Bijbel omdat we hier alleen positieve ervaringen willen delen. Daarnaast is het niet onze bedoeling om hardwerkende ondernemers af te kraken. Van de friet- en oliebollentesten van het AD kunnen ondernemers echt last hebben. Dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.

Meet the team

Bekijk de gezichten van de mensen achter de Hamburger Bijbel!

Meet the team - Hamburger Bijbel