Site Overlay

Woodies Zwolle

Hou jij van de classics uit de pop- en rockmuziek én hou je van burgers? Dan is Woodies in Zwolle echt wat voor jou. Wij probeerden de burgers alvast uit voor je. De review lees je hieronder.

We hebben ondertussen een behoorlijke lijst opgebouwd van restaurants door heel Nederland waar we nog naartoe willen. Gek genoeg staan er niet veel zaken uit Zwolle op. In de hoofdstad van Overijssel verwacht je wel wat pareltjes. Gelukkig is daar Woodies.

Het restaurant

Woodies is een eetcafé in het centrum van Zwolle. Het heeft veel elementen van een Amerikaanse diner zoals beelden en die klassieke borden aan de muur. Genoeg te kijken dus. Dit wordt versterkt door de classic pop en rock die op de achtergrond speelt. De barman trakteert regelmatig op een duet met de artiest die uit de speakers galmt. Wij waren er op zondagavond, iets na Nederlandse etenstijd. Wij waren de enigen die binnen zaten, buiten op het terras zat het voller.

Woodies interieur
Bron: Google

De menukaart

Je hebt keuze uit 5 verschillende burgers. Hier staan verder geen verrassingen tussen. Een classic burger, kipburger, visburger, een vegetarische burger en de premium burger wat niet heel veel meer is dan de classic maar dan met bacon en ei. Verwacht dus geen hele exotische of excentrieke keuzes als je bij Woodies gaat eten. Maar dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn als de uitvoering goed is.

De Burgers

Premium Burger - Woodies Zwolle | Hamburger Bijbel

Wij namen de Premium Burger en de Kipburger. De Premium burger is een huisgemaakte runderburger met kaas, bacon, gebakken ei, sla, tomaat, rode ui, augurk en hun hamburgersaus. Al met al een hele kluif. De burger zelf was net iets te heftig gekruid wat ons betreft. De smaak was overigens wel goed maar net iets te overheersend. Ook hadden ze deze net iets minder in elkaar mogen drukken zodat er een iets grovere structuur overblijft. Het broodje was een soort Italiaanse bol. Wat krokanter dus. Wel werd deze een beetje klef door de saus, alle groenten en natuurlijk het ei dat flink uitliep. De bacon maakte het geheel nog zouter. Deze kan je beter weglaten of goed krokant bakken zodat de burger wat extra bite krijgt.

De kipburger is een Italiaans gekruide kipburger afgetopt met mozzarella, tomaat, rode ui, sla en hun hamburgersaus. Ook deze burger zat op een soort Italiaanse bol. Het broodje kunnen ze beter wat beter toasten aan de binnenkant zodat de saus het geheel niet zo klef maakt want dat gebeurde ook bij deze burger. Wel minder dan bij de premium burger maar toch. De kipburger was smaakvol en mals maar verwacht geen krokante kipburger want dat is deze niet.

Verder zijn de prijzen van de burgers wat aan de hoge kant. Je betaalt er zo’n €17 voor. Dat is zonder friet. Daarmee is een burger wel een stukje duurder dan het landelijk gemiddelde. Het zijn wel grote burgers dus de kleinere eters hoeven er waarschijnlijk geen friet bij te bestellen.

Mede door de hoge prijs die niet matcht met de kwaliteit, hebben we getwijfeld of we Woodies op zouden nemen in de Hamburger Bijbel. Het enthousiasme van onze tafelgenoten trok ze over de streep en dus, met de hakken over de sloot, toch een plekje voor Woodies.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.