Site Overlay

Vegan Junkfood Bar Eindhoven

We hebben allemaal wel eens behoefte aan comfort food (lees junkfood). Creatieve junkfood gerechten staan dan ook centraal bij de Vegan Junkfood Bar. Met hun creatieve en smaakvolle veganistische alternatieven voor traditionele fastfood gerechten, heeft deze eetgelegenheid de harten van velen veroverd. Wij gingen langs bij de Vegan Junkfood Bar Eindhoven.

De Vegan Junkfood Bar (VJFB) is een Nederlands concept dat, hoe kan het ook anders, in Amsterdam in 2017 is opgericht. Inmiddels zijn er verschillende vestigingen, met name in de Randstad. VJFB serveert populaire fastfood gerechten waaronder hamburgers en dat allemaal volledig veganistisch. Alle gerechten worden gekenmerkt door kleur en creativiteit. Denk dan aan gekleurde hamburgerbroodjes en sauzen. Lekker Instagrammable dus!

Review Vegan Junkfood Bar Eindhoven

Wij bezochten de vestiging in Eindhoven waar zij zich staande weet te houden tussen het geweld van naastgelegen vleesrestaurants. Uiteraard gingen wij langs voor de burgers. De bitterballen vooraf kunnen we overigens ook aanraden! Op de menukaart staan 8 verschillende burgers. Naast verschillende beef burgers, kun je ook kiezen voor een vis- of kroket variant. Allemaal plantaardig uiteraard. De salade of friet kun je er los bij bestellen. Naast Franse frietjes kun je ook kiezen voor smiley aardappels. Ken je die nog van vroeger? #jeugdsentiment Zowel de frietjes als de smileys waren goed krokant gebakken. Wel zat er gigantisch veel zout op. Dat mag wel wat minder. Ook wij denken aan onze rikketik.

VJFB Notorious Burger

De Notorious Burger van de Vegan Junkfood Bar biedt een kleurrijke presentatie met zijn opvallend roze en zwarte broodje. De burger bestaat uit een vegan patty en krokante fly wingz, wat een soort vegan gefrituurde kippenvleugels zijn. Deze waren erg lekker. De smaak van zowel de patty als de wingz werd alleen een beetje overheerst door de hoeveelheid saus en de sterke smaak van de veganistische kaas. Pluspunt is wel dat de kaas goed smelt. Dit is lang niet altijd het geval met namaakkaas. Verder zat er nog rode ui, sla, augurk en jalapeño op. DIt had net wat minder mogen zijn. Bij een burger draait het toch grotendeels om de patty. Deze werd behoorlijk ondergesneeuwd door de rest. Zonde want de burger is gemaakt van hun eigen ‘Juicy Beeef 3.0’.

Notorious burger - Vegan Junkfood Bar | Hamburger Bijbel
Kroquette burger - Vegan Junkfood Bar | Hamburger Bijbel

VJFB Heppi Ribs

De Heppi Burger bevat in plaats van een patty “boneless ribs”. Deze waren erg mals en smaakvol. Ook op deze burger zat vrij veel saus. Hoewel de pittige saus goed smaakte, domineerde hij wel een beetje. Het gekleurde broodje ontbrak bij deze burger en was een normale brioche bun. Deze was wel minder droog dan de gekleurde variant.

Ook probeerden we de Kroquette burger. Deze is gevuld met hun eigengemaakte ragout op basis van Juicy Beeef 3.0. Ontzettend smaakvolle ragout in een goed krokant jasje. Ook deze burger is dus prima gelukt.

De burgers van de Vegan Junkfood Bar zijn niet de aller lekkerste die we ooit hebben gehad. Maar een plekje in de Hamburger Bijbel hebben ze wel verdiend. Sowieso zou de Vegan Junkfood Bar een bucketlist dingetje moeten zijn voor elke hippe veganist.

Renske Vegan Master

Renske – Vegan Master

Mensen die Renske kennen, kunnen beamen dat ze een echte foodie is. Daarnaast eet ze al jaren volledig plantaardig. Oftewel, de perfecte redacteur om voor ons op zoek te gaan naar de beste vegan hamburgers van Nederland! Naast een vlotte pen, kan ze ook goed overweg met kwasten en potloden. Haar werk kun je bekijken op wildgardens.nl.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x