Site Overlay

De Straatsburger Hengelo

Er zijn in Hengelo diverse horecagelegenheden met hamburgers op de kaart. De meeste zijn helaas niet benoemenswaardig maar zo af en toe stuit je toch op een pareltje. Zo ook deze hamburgertent in Hengelo.

De Straatsburger is eigenlijk een veredelde snackbar met een restaurant-gedeelte achter in het pand. Zoals bij elke snackbar verwacht je hamburgers op het menu. Echter hebben de meeste snackbars alleen de standaard burger met kaas, sla en tomaat op het menu staan. Over de burgers zelf zullen we het maar niets eens hebben: hamburger-onwaardige voorgegaarde vleesschijven. Hierin is de Straatsburger dan ook onderscheidend: lekkere burgers die afwijken van de gebruikelijke snackbar-norm.

Na zorgvuldige overweging viel de keuze op de “Chuck no Ribs”. Bij deze hamburger is de traditionele burger vervangen door spareribs! mind = blown!
Uiteraard zijn de botten van tevoren al verwijderd zodat je niet zelf nog aan tafel hoeft te knoeien met je broodje. Daarnaast zit er een flinke lading gefrituurde uienringen op. Hier is een burger nog nooit slechter van geworden. Al met al een prima burger voor de grote eter dus. En als een burger zijn eigen tagline krijgt dan weet je dat het serious business is!

Chuck no ribs | hamburgerbijbel

De Chuck no ribs is dus zeker een aanrader maar ook de andere hamburgers zijn de moeite waard om te proberen. De King Kong bijvoorbeeld. Een sappige burger volgestouwd met bacon, uienringen en pindasaus-bites.

We noemden De Straatsburger een veredelde snackbar in de inleiding maar we kunnen niets anders dan concluderen dat dit geheel onterecht is. De plek op de Hamburger Kaart is dus geheel verdiend. Ben je op zoek naar een goede burger voor een goede prijs in Hengelo? Dan is de Straatsburger zeker een aanrader!

In het kort

Wat zit er op:
• Spareribs zonder bot
• Jack Daniels BBQ saus
• Sla
• Cheddar
• Gefrituurde uienringen

Prijs:
€9,50 (op het moment van schrijven)

Locatie:
De Straatsburger – Hengelo

Heb jij al eens een burgertje geprobeerd bij deze Hengelose hamburgertent? Welke was jouw favoriet?
Welk hamburgerrestaurant verdient er volgens jou een plekje in de hamburgerbijbel? We horen het graag van je!

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x