Site Overlay

Restaurant Wally – Nijmegen

De bekendste burgertent van Nijmegen is waarschijnlijk Wally’s. Dit restaurant kregen we dan ook al meerdere malen als suggestie in onze inbox. Hoog tijd voor een tripje naar Nijmegen dus!

Wally’s heeft zich helemaal toegewijd aan burgers. Over de kaart kunnen we dan ook kort zijn; hier staan slechts 7 burgers op en wat bijgerechten. De klassieke burger en de cheeseburger zijn er natuurlijk te vinden. Ook staan er drie vegetarische burgers op die alle drie best goed klonken. Verder is er een ereburger die regelmatig verandert. Wij hebben ons laten vertellen dat je dit Nijmeegse burgerrestaurant moet gaan voor De Wally Burger. Dat advies slaan wij natuurlijk niet in de wind.

De Wally burger

De Wally Burger is een runderburger met spek van Bonte Bentheimer varkens, een ras dat bekend staat om zijn extra smaakvolle vlees. Zoals je leest, hoef je dus geen extreem culinaire burger te verwachten met 68 ingrediënten. Of dat erg is? Wat ons betreft niet. Wally bewijst dat de kunst het weglaten en terug naar de basis gaan ook ontzettend smakelijk kan uitpakken.
Wat deze burger écht goed maakt, is het broodje. Deze komen uit de eigen bakkerij in het naastgelegen pand. We durven wel te zeggen dat het veruit de beste hamburgerbroodjes zijn die we tot nu toe hebben gehad. De smaak en textuur waren perfect! Waar een hamburgerbroodje soms klef wordt door de saus en/of vet uit het vlees, was dat bij Wally totaal niet het geval.
Wally Burger | hamburger Bijbel
Wally dessert burger | Hamburger Bijbel

Hamburger toetje

Als de honger naar burgers nog niet genoeg is gestild na een burger met friet, kun je ook nog gaan voor de dessert burger. Dit een chocolade “burger” gevuld met praline afgetopt met een soort bakkersroom en groene appel. Dit is alles wordt geserveerd tussen een heerlijk Wally broodje. Als we heel eerlijk zijn was de smaak niet heel denderend. Een 10 voor creativiteit , een zesje voor de smaak.

Naast de creatieve probeersels is het ook bewonderenswaardig dat ze bij Wally zoveel mogelijk zelf proberen te maken met verse lokale producten. Dan scoor je bij ons altijd pluspunten.  Al met al hebben ze zeker een plekje verdiend op onze Hamburger Kaart.

En nu vraag je je natuurlijk af: “Waar is Wally?” Deze burgertent vind je aan de rand van het centrum van Nijmegen.  Om precies te zijn: aan de Hertogstraat 47. Dit is vlakbij het Valkhofpark en de Waalkade. Bij mooi weer is het dus ook een idee om af te halen en aan het water te genieten van je burger.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x