Site Overlay

Meneer Smit Wijchen

Meneer Smit is een begrip in Wijchen. Naast dat je er prima terecht kan voor een pilsje, hebben ze ook meerdere burgers op de menukaart staan. Natuurlijk moesten we deze testen én reviewen! Lees de review hieronder.

Meneer Smit is een levendig eetcafé aan de rand van het centrum van Wijchen naast de bioscoop. Het is ook onze vaste plek voor de maandelijkse pubquiz. We zagen de hamburgers al regelmatig voorbij komen en dat zag er veelbelovend uit. Het moest er dus eindelijk maar eens van komen.

Menukaart

De menukaart van Meneer Smit is precies wat je verwacht bij een eetcafé. Denk aan carpaccio, zalmfilet en saté. Daarnaast hebben ze 5 burgers op de kaart, anders hadden wij er natuurlijk niets te zoeken. De burgers zijn allemaal redelijk standaard, niet dat dat erg is natuurlijk.

French burger

Wij namen de French Burger. Dan kun je waarschijnlijk al wel een beetje raden waar die naartoe gaat. Precies, Franse kaas! De brie was overigens ook het enige Franse aan deze burger. Naast de brie zat er ook bacon en gekarameliseerde ui op. De uien waren lekker van smaak. Zoetig, maar niet te overheersend. Ging goed samen met de royale plak brie die er op zat. De burger was goed rosé gebakken. Nadeel was dat de patty wat aan de kleine kant was, zeker ten opzichte van het broodje. De bun was niet meer dan oké. De burger werd afgetopt met dragon (die kruiden) mayonaise, wat een prima sausje was. Grootste minpunt is vooral de prijs. 19,50 voor een vrij eenvoudige burger die niet heel groot is, is gewoon echt te duur.

Franse Burger Meneer Smit Wijchen

Onze ‘hometown’ Wijchen is helaas niet dik bezaaid met goede hamburgertenten. Bij Meneer Smit kom je wel prima aan je trekken als je in Wijchen een goede burger wilt eten. Verwacht geen culinaire hoogstandjes maar gewoon een prima burgertje én een gezellige avond.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.