Site Overlay

Maijard Smashburgers – Amsterdam

Toen we op Instagram om suggesties vroegen waar in Amsterdam we een burger moesten eten, werd Maijard Smashburgers gigantisch vaak genoemd. Hij stond al een tijdje op onze radar maar nu konden we er zeker niet meer omheen. Tijd voor een bezoekje dus.

In 2022 schreven we al over de opkomst van de smashburger in Nederland. Maijard speelt in op deze ontwikkeling. Smashburgers is namelijk het enige dat ze doen. In Amsterdam is de concurrentie moordend dus een ding heel goed doen, lijkt een slimme keuze om onderscheidend te zijn. De zaak opende in de zomer van 2022 aan de Rozengracht in Amsterdam. In de zomer van 2023 ontstond er een ware hype op Instagram en TikTok rondom Maijard Smashburgers en stonden er gigantische rijen in de straat. Die gekte lijkt ondertussen weer overgewaaid. Wij konden in ieder geval gewoon rustig zitten. Wist je trouwens dat de naam is afgeleid van “maillard”? Een term uit de culinaire wereld die wordt gebruikt voor het knapperige bruine randje dat ontstaat tijdens het bakken van vlees.

Het restaurant

Maijard Smashburgers zit in een heel klein pandje zoals wel meer zaken in Amsterdam. Het serveren van smashburgers is daar ook niet alleen trendy maar ook efficiënt. Deze zijn namelijk zo klaar. Wij stonden dan ook binnen 15 minuten weer buiten. Het is ook geen tentje om gezellig te tafelen. Prima wat ons betreft. Alles staat in het teken van de smashburger. Voor de mensen die een dagje naar Amsterdam gaan, is het goed om te weten dat Maijard makkelijk te bereiken is. Vanaf het Paleis op de Dam loop je er in ongeveer 5 minuten naartoe.

Maijard Smashburgers restaurant
Bron: Instagram - @maijardsmashburgers

De burgers van Maijard

Maijard Smashburgers - dubbele smashburger met kaas

Door naar belangrijke zaken: de burgers. Over de hoeveelheid burgers kunnen we kort zijn. Het zijn er namelijk maar twee. De Maijard Smashburger en de special van de chef. Het was ons niet duidelijk wat die laatste precies inhoudt, maar je komt natuurlijk voor de smashburger.

De burger bestaat uit 2 patties, kaas, sla hun burgersaus. Dit alles komt op een potato bun (nog zo’n ontwikkeling in burgerland uit de VS). Laten we er niet omheen draaien: dit is precies zoals een smashburger hoort te zijn! Knapperige randjes maar nog lekker mals van binnen. Daarnaast zit er een goede hoeveelheid cheddar op die goed smaakt. Niet van die plastic meuk. Ook van de saus zit er precies de juiste hoeveelheid op waardoor de burger niet klef wordt. Dit komen we helaas vaak tegen. De potato bun was lekker fluffy zoals een goede brioche bol dat ook is.

De smashburger is perfect in al zijn eenvoud. De verwachtingen waren erg hoog maar deze worden helemaal waar gemaakt. Als we dan toch een puntje van kritiek moeten geven dan is het de grootte. Het is een handzaam burgertje die je zo op hebt. Grote eters kunnen er beter een bestellen met nog een extra patty en wat friet on the side. Als lichte lunch of snack is ‘ie prima.

Met een prijs van 14 euro per burger is het niet de goedkoopste burger en ook een stukje duurder dan het landelijk gemiddelde. Maar goed is het dan ook in Amsterdam. Bovendien ben je die prijs al na de eerste hap vergeten. Wat ons betreft moet Maijard Smashburgers op je to-do lijstje als je een dagje naar Amsterdam gaat. Je moet toch eten dus waarom niet daar?

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x