Site Overlay

Iveau Burgers & wijnbar – Arnhem

Als je net zoveel van hamburgers houdt als dat wij dat doen, heb je vast wel eens gehoord van Iveau in Arnhem. Ze wonnen maar liefst drie keer de prijs voor beste hamburger van Nederland op de Horecava. Tijd om deze prijswinnaars eens goed te testen.

Een bezoekje bij Iveau stond al een tijdje op ons To-Do lijstje. Hoewel we ons goed hebben vermaakt met het boek van Laurentz Craane (chef-kok bij Iveau), moesten we natuurlijk ook een keer bij ze langsgaan. En dus trokken we naar Arnhem om de veel geroemde burgers van Iveau zelf eens te proberen.

De menukaart

De kaart van Iveau is vrij beperkt en bevat wat fingerfood, een paar toetjes en uiteraard burgers. 9 om precies te zijn, als je het kindermenu niet meerekent tenminste. Hun 3 prijswinnende burgers staan natuurlijk prominent op de kaart. Ondanks de kleine kaart is de keuze alsnog niet gemakkelijk. Alle 9 burgers klinken top. Als je voor de eerste keer eet bij Iveau moet je eigenlijk wel kiezen voor een van de 3 prijswinnaars. Dit is dan ook precies wat wij deden.

De prijswinnende burgers

De eerste keer dat het team van Iveau de prijs won voor beste burger van Nederland was in 2016 met de Ere Burger. Dit is een burger gemaakt van borstdelen van Gasconne rund. De burger wordt afgetopt met augurken die zijn ingelegde in witte balsamico azijn, rode ui, tomaat, chorizo en pecorino kaas. Het geheel wordt overgoten met Red Gravy. Hoewel De Ere Burger goed klinkt kozen we voor de Bastard en de Angry Angus.

Bastard burger

Ook in 2018 maakte het team van Iveau de beste burger van Nederland. Deze keer was het de Bastard die de verkiezing won. Over de burger zelf waren we erg enthousiast. Deze is gemaakt van een mix van dry aged nek en staartstuk (bij vleesliefhebbers ook wel bekend als picanha) van Simmentaler rund. Dat er voor kwaliteitsvlees is gekozen proef je absoluut.

De burger wordt afgetopt met huisgemaakte bacon, tomaat, augurken-Jalanpeño relish, whiskey-karamel uien en comte kaas. De smaak van de oven gedroogde tomaat en de smokey ketchup waren helaas net iets te overheersend waardoor de andere toppings minder goed tot hun recht kwamen. Ook kwam er vrij veel vocht uit de hamburger door de relish. Er zijn dus wel een paar verbeterpuntjes als het aan ons ligt.

Het brioche broodje was fantastisch. Smaakvol en luchtig zoals elk hamburgerbroodje zou moeten zijn. Dat Iveau deze niet zelf maakt, doet daar niets aan af.

Bastard-burger | Iveau
Angry-Angus | Iveau

Angry Angus

In 2019 lukte het Iveau om hun titel te verdedigen. Ditmaal won de Angry Angus. Zoals je wel kan raden is de burger gemaakt van Black Angus rund. Door de cajun tomaten en jalapeño pepers wordt de burger licht pittig. Verder zat er pulled pork, cheddar, eikenbladsla, rode ui en nacho crumble op. Die nacho’s waren een goede toevoeging en er zat precies de juiste hoeveelheid op. Er had wel iets meer pulled pork op gemogen. Deze was helaas nauwelijks terug te vinden. Al met al een ontzettend lekkere burger waarvan je er na de eerste eigenlijk wel nog eentje zou willen.

Conclusie

Van de beste burgers van Nederland hadden we eerlijk gezegd net iets meer verwacht. Misschien waren onze verwachtingen wel onrealistisch hoog of had burgerking Laurentz een avondje vrij. Nog steeds scoren deze burgers een hele dikke voldoende maar of dit de beste zijn die we tot nu toe hebben gegeten… Daar zijn we niet over uit. Iveau Burgers & Wijnbar verdient in ieder geval een plek op onze Hamburger Kaart.

Mocht je een keer en dagje naar Arnhem gaan, dan is het zeker de moeite waard om de dag af te sluiten met een burger bij Iveau. Houdt er wel rekening mee dat je meer betaald voor een burger dan je misschien gewend bent.

We willen afsluiten met een shoutout naar hun limited burger, de Chili Crab Burger. We hebben ‘m zelf niet geprobeerd maar zeg nou zelf: Dit ziet er toch fantastisch uit? Wij hebben sowieso een zwak voor de wat gekkere en uniekere burgers.

Chili Crab Burger | Iveau

Volg jij ons als op Instagram? Dan blijf je altijd op de hoogte van de burgers die wij hebben geproefd en de recepten die we zelf bedenken.