Site Overlay

Funkenstein – Nijmegen

We werden er meerdere keren op gewezen dat we bij Funkenstein in Nijmegen langs moesten gaan voor een goede burger. Wij zijn natuurlijk de beroerdste niet dus hoog tijd om te checken wat er waar is van de verhalen.

Voordat we langs gingen bij Funkenstein hadden een wandeling van 16 kilometer rondom Groesbeek achter de rug. Een koud biertje en een goede burger waren dus meer dan welkom. Beide ga je zeker vinden bij deze eettent. De bierkaart is gigantisch en staat vol bieren die ons volledig onbekend waren. Laat je daarom ook vooral adviseren welk biertje bij jouw burger past. Of kies gewoon zelf als je meer een bierkenner bent dan wij.

Bierburger

Een burger met bier? Sign me up! Dat er bier door de aderen van Funkenstein stroomt, mag ondertussen duidelijk zijn. De naam van deze burger laat weinig aan de verbeelding over. Er is, je raadt het nooit, gewerkt met bier! Op de burger zit namelijk uienchutney met Straffe Hendrik Quadrupel. Een biertje dat ik uit mezelf niet snel zou bestellen overigens. Of de smaak van het bier wel of niet genoeg naar voren kwam, waren we het onderling niet helemaal eens. Van mij had dit nog iets meer naar voren mogen komen, de rest vond dit niet nodig. Verder was het zoete van de chutney een mooie combinatie met de licht pittige mosterd-mayo. De burger zelf was medium gebakken zoals het volgens ons hoort. Al met al een heerlijke burger.

Funkenstein Bierburger | Hamburger Bijbel
Funkenstein California Burger | Hamburger Bijbel

Southern California Burger

We probeerden ook de Southern California Burger. Ook voor deze burger is bier gebruikt in de vorm van IPA-aioli. Daarnaast zit er guacemole en zoet-pittige bacon op. Qua toppings is dit op het eerste gezicht misschien geen hele spannende burger. Door de eigenzinnige twist die de saus en de bacon hebben gekregen, werden onze verwachtingen toch overtroffen. Daarnaast zat er in plaats van cheddar oude kaas op en dat is altijd winnen! Hoeven we verder niet uit te leggen toch?

De menukaart is overigens niet veel uitgebreider dan de twee hierboven besproken burgers. Uiteraard is de classic verkrijgbaar. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor de Funky Burger. Qua smaken waarschijnlijk de spannendste burger wat ook wel past bij zo’n naam. Vegetariërs kunnen de runderburger wisselen voor de Beyond Meat Burger.

Nadat we al bij Freddy’s Beerkitchen en Wally’s zijn geweest in Nijmegen moeten we concluderen dat je bij Funkenstein niet de beste burger van de stad gaat eten. Het scheelt overigens weinig met die eerder genoemde twee want ook bij Funkenstein zijn de burgers fantastisch. En wie weet denk jij er wel heel anders over. We horen graag van je wat volgens jou de beste burger van de stad is.

Volg jij ons trouwens al op Instagram? Dan ben je altijd op de hoogte van onze updates.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x