Site Overlay

Foodbar Bluff – Enschede

In een grote stad als Enschede moet er toch wel een goede burger te vinden zijn? Wij liepen per ongeluk tegen Foodbar Bluff aan en aten er boven verwachting lekkere burgers! Lees gauw verder voor ons onze ervaringen.

Opvallend genoeg moet je in Twente best wel even zoeken naar een goede burger. De meeste restaurants hebben er wel één of twee op de kaart staan maar echte burgerbars zoals er in de Randstad wel veel van zijn, vind je hier (nog) nauwelijks. We schreven al eens over Blazin Burgers en Straatsburger om in Twente je ‘burgerfix’ te scoren. Vandaag voegen we daar een restaurant aan toe: Foodbar Bluff in Enschede. Eigenlijk kwamen we niet eens speciaal voor burgers maar wilden we gewoon een broodje voor de lunch. Als er dan meerdere hamburgers op de kaart staan, dan zijn we makkelijk over te halen natuurlijk.

Het restaurant

Foodbar Bluff vind je in de altijd gezellige binnenstad van Enschede. Aan de Oude Markt om precies te zijn. We raden daarom ook aan om bij goed weer op het terras te gaan zitten. Mensen kijken terwijl je geniet van een goede burger, veel beter wordt het toch niet?

Op hun kaart staan 7 verschillende burgers. Uiteraard zijn de classic burger en bacon burger van de partij. Net als de krokante kipburger en de zalmburger. Ook aan vegetariërs is gedacht met een burger van Beyond Meat. Geen hele spannende keuzes dus. Eén burger sprong er voor ons boven uit.

The mayor

Wij kiezen vaak voor de dikste burger die op de kaart staat, zeker wanneer de overige keuzes niet heel verrassend zijn. Ons oog viel al snel op ‘The Mayor’. Op deze burger zit, naast de runderburger zelf, pulled pork én bacon. Een burger voor echte vleesliefhebbers dus! Het vlees wordt overgoten met BBQ-saus en afgetopt met gefrituurde uienringen en cheddar. De burger was perfect medium gebakken en was dus nog mooi rosé van binnen. Zoals het hoort wat ons betreft. De bacon was mooi krokant en de pulled nog lekker mals. Zeker met de bbq-saus erbij was het geheel een goede combinatie van mals & krokant en zoet & hartig.

.

The Mayor - Foodbar Bluff Enschede | Hamburger Bijbel

Op de kaart vind je misschien geen hele verrassende burgers met bijzondere toppings die je nergens anders kan krijgen. Is dat erg? Wat ons betreft niet. Over ‘The Mayor’ waren we heel enthousiast en durven ook wel te roepen dat hun andere burgers ook top zullen smaken. Dus als je een keer hongerig door Enschede slentert, stop dan bij Foodbar Bluff en geniet ook van een vleesbom a.k.a. The Mayor.

Disclaimer:
Met ons statement over het gebrek aan burgerrestaurants in Twente aan het begin van dit verhaaltje willen natuurlijk niemand tekort doen. We zijn nog lang niet overal geweest en hebben ongetwijfeld een pareltje over het hoofd gezien. We horen het graag van je als jij bij dat pareltje geweest bent. Drop je suggestie hieronder in de comments of stuur ons een bericht op Instagram.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x