Site Overlay

Florijn Nijmegen

Een nieuwkomer in Nijmegen mét hamburgers op de kaart? Count us in! We hebben het over brouwerij Florijn in Nijmegen. Ze maken ook nog eens hun eigen bier. Tijd voor smaaktest. Lees onze review van Florijn hier onder.

Brouwerij Florijn opende eind mei 2023 haar deuren aan het Faberplein in Nijmegen. Ze zijn gevestigd in het oude pand van de Nederlandsche Bank. Voor de Nijmegenaren onder ons: dat witte pand vlak naast café Faber. Ze serveren hier niet alleen eten maar brouwen ook hun eigen bier. Het is zeker aan te raden om deze te proberen. Wij namen hun zelf gebrouwen blond biertje bij onze burger, een topcombi!

Restaurant

Door de buitenkant verwacht je een chique restaurant. Van binnen is het echter een gezellig eetcafé met veel hout. Er is een mix van hoge en lage tafels waarbij de hoge tafels zijn gemaakt van houten vaten, wat goed past bij het idee van een brouwerij. Het is er redelijk donker maar gelukkig kun je nog zien wat er op je bord ligt. Als het druk is, is de akoestiek ook niet optimaal. Maar goed, je gaat naar Florijn Nijmegen voor de gezelligheid en hun bieren, niet om uitgebreid te tafelen.

Menukaart

Wat gelijk opvalt aan de menukaart zijn de studentenprijzen (lees: lage prijzen). Waar vind je nog complete hoofdgerechten voor rond de 15 euro? De menukaart is redelijk eenvoudig met zo’n 8 verschillende hoofdgerechten, waaronder twee burgers. De vegetarische burger sloegen we over en gingen voor de Florijn Burger.

Florijn Burger

De Florijn burger is een runderburger op een brioche bun met zoete ui, crispy bacon, cheddar en natuurlijk sla. Niet heel bijzonder dus. De burger smaakte prima maar ook niet meer dan dat. Het broodje had iets te lang op de grill gelegen waardoor de binnenkant wat verbrande plekjes had. Dat proefde je ook wel een beetje. Verder was het broodje lekker zacht van binnen en knapperig van buiten. Het vlees zelf was lekker mals, niet te doorbakken. De crispy bacon maakte de burger gelukkig niet te zout. Verder had er nog iets meer cheddar op mogen zitten. De burger leek net een tikje kleiner dan wat je normaal gesproken krijgt bij de meeste restaurants. Echter, voor de prijs van 14 euro, inclusief friet, valt er weinig van te zeggen. Voor ons was het in ieder geval vullend genoeg. Oké, een toetje ging er nog wel bij maar die komt in de toetjesmaag dus dat telt niet.

Hamburger brouwerij Florijn Nijmegen

Al met al gewoon een prima burgertje. Door de lagere prijs heb je een goede prijs-kwaliteitverhouding. Neem een paar vrienden mee, bestel een paar van hun eigen biertjes en je hebt een top avond. Kom je speciaal naar Nijmegen voor een hamburger? Dan raden we toch eerder een van de andere tenten aan zoals Wally.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.