Site Overlay

Diego’s Burgers

Als een een Rotterdammer vraagt wat de lekkerste burger in de stad is, zal een veel gegeven antwoord zijn: Diego’s Burgers! Al die positieve geluiden ontstaan niet zomaar dus die burgers van chef Diego moesten wij ook proberen natuurlijk! 

Op het moment van schrijven waren helaas de restaurants nog verplicht gesloten. Slim als dat ze zijn daar in Rotterdam kwam Diego’s met de BIY (Build It Yourself) hamburgerboxen. Deze bezorgen ze door heel Nederland. Aangezien wij niet om de hoek wonen, was dit dus echt een uitkomst! Diegos stond namelijk behoorlijk hoog ons op to-do lijstje.

De Burgers

De burgerkit is in 7 verschillende varianten te bestellen. In elke box zitten spullen om twee dezelfde burgers mee te maken. Een soort Pick & mix is dus niet mogelijk. Uiteraard ontbreekt de classic niet en ook aan veganistische burgerliefhebbers is gedacht. De opvallendste burger is de Donut Burger. Hierbij is het hamburgerbroodje vervangen voor donuts. Dat klinkt als winnen! Ook de Bugles Burger klinkt goed want kaassaus. De foto mag er ook zijn! Hoewel ze alle 7 goed klonken, kozen we voor de BFF burger.

Bugles Burger Diego's
Foto: Diego's Burgers
BFF burger | Diego's Burgers | Hamburger Bijbel

BBF Burger

De BFF Burger is een dry aged beef burger op een brioche bol. De burger wordt afgetopt met bacon ingelegde komkommer en beef fat uien. De uien worden ontzettend smaakvol doordat ze worden gebakken in vet. Ook de saus klinkt misschien niet gelijk heel aantrekkelijk. Er zit namelijk fluffy bone marrow mayonaise bij, van beenmerg dus. Vraag ons niet hoe. Deze mayonaise was super smaakvol, zeker in combinatie met de Diego’s jus die je er ook overheen moet druppelen.
Zoals je begrijpt is dit geen burger voor mensen die aan het diëten zijn.

De jus maakt het dat het vrij onmogelijk wordt om de hamburger netjes op te eten maar is dat erg? Wij vonden van niet want was die jus een goede toevoeging zeg! Daar hebben wij graag vieze handjes voor over. Eigenlijk hoorde er ook nog sla en tomaat op deze burger maar wij hadden ons niet gerealiseerd dat dit niet inbegrepen is in de burgerkit. Dit deed verder niets af aan de burger.

Ons enige puntje van kritiek is eigenlijk dat de burger te snel op is. Wij vinden deze BIY boxen zeker een aanrader en gaan dan ook zeker nog een keer bestellen. De Bugles Burger (want veel kaas) of de Donut Burger (want donuts) doen ons ook al watertanden.

We hebben de restaurants van Diego’s Burgers dan wel niet beoordeelt maar durven op basis van de BIY box wel te stellen dat deze zeker aanraders zijn. Want als een burger al zo lekker is met een doe-het-zelf-pakket moet ie vers op het bord wel heel lekker zijn! Diego’s Burgers vind je in Rotterdam en Scheveningen en sinds kort dus ook in jouw eigen keuken.

Heb jij tips voor ons of wil jij misschien jouw ervaringen hier delen? Laat het ons weten! Wie weet is jouw hamburger review binnenkort dan hier te lezen.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x