Site Overlay

Cannibale Royale amsterdam

Cannibale Royale is al jaren een gevestigde naam in Amsterdam. Dit vleesrestaurant heeft ook een aantal burgers op de menukaart staan die al een tijdje op onze to-do list stonden. Hoog tijd om die af te strepen.

Hoe lang Cannibale Royale al bestaat konden we niet helemaal achterhalen. Wel kwamen we een review tegen van het Parool uit 2015. De eerste Yelp reviews stammen al uit 2014. We kunnen dus wel stellen dat Cannibale Royale een veteraan is in het Amsterdamse burger landschap. Ook grappig, in dat artikel hebben ze het over burgers die nu, 8 jaar later, nog steeds op de kaart staan. Why change a winning team, right?

Het restaurant

Cannibale Royale heeft meerdere vestigingen. 1 in Rotterdam en 5 in Amsterdam. Wij gingen langs bij de vestiging aan de Handboogstraat in het centrum van Amsterdam. Dit is ook de vestiging waar ze mee zijn begonnen. Zodra je binnen stapt, waan je jezelf in een of ander rariteitenkabinet dat ons een beetje deed denken aan een ludieke kringloopwinkel. Oma gordijntjes voor de ramen, oude portretten, klokken en andere rariteiten aan de muren en plafonds. Zelf beschrijven ze hun restaurant als “een kruising tussen een macabere mancave en een Franse brasserie”. Dat klinkt in ieder geval een stuk interessanter dan onze beschrijving.

Cannibale Royale interieur
Bron: cannibaleroyale.nl

De menukaart

Echt een burgerrestaurant willen we Cannibale Royale niet noemen (dat doen ze zelf ook niet). Toch staan er verschillende burgers tussen alle vleesgerechten op de menukaart. Natuurlijk staat de classic op de kaart. De overige burgers zijn allemaal net even iets anders dan wat we vaak tegenkomen (we kijken naar jou Mexicaanse burger). En dat is alleen maar goed. In totaal staan er 7 burgers op de kaart waarvan er 3 vega zijn. Wij gingen voor de kipburger: L’Excentrique.

L’Excentrique

Cannibale Royale Amsterdam - krokante kipburger

L’Excentrique is een kipburger met een patty van krokant gefrituurde kip. Deze leek op het eerste gezicht een beetje te lang gebakken door de donkere kleur. Dit viel gelukkig heel erg mee. De burger was lekker krokant van buiten en ontzettend mals van binnen. Precies zoals het zou moeten zijn. De bacon zou volgens de menukaart crispy moeten zijn maar dat was niet het geval. Wat ons betreft niet erg in dit geval vanwege de crunch van de kipburger.

De chipotle mayonaise maakte de burger licht pittig. Er zat precies genoeg saus op om niet te overheersen en het geheel klef te maken. Verder zat er nog sla, tomaat en Surinaams zuur op. Dat bestond uit ingelegde komkommer en ui. Deze ingelegde groenten waren lekker maar er zat misschien net iets teveel van op waardoor het zuur vrij aanwezig was. Hierdoor had ook de tomaat wel weggelaten kunnen worden. Dit is dan ook gelijk ons enige puntje van kritiek want ook het broodje was meer dan prima. Licht krokant van buiten en nog fluffy van binnen. Op de burger zat nog een krokant kipvleugeltje geprikt wat een leuke finishing touch is. Dit is zonder twijfel de lekkerste kipburger die we tot nu toe gehad hebben.

Het aanbod van burgers in Amsterdam is gigantisch. Het is meer dan logisch dat je, net als wij, keuzestress hebt. We kunnen je in ieder geval wel garanderen dat je geen spijt zult krijgen als je kiest voor Cannibale Royale. Bovendien zit er altijd wel een vestiging in de buurt als je rond het centrum van Amsterdam bent.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.