Site Overlay

Brooklyn Burgers & Steaks – Scheveningen

Als ik aan Scheveningen denk dan komen er twee dingen in mij op: het strand en de strandtentjes. Het aanbod van restaurants is gigantisch. Op de gok liep ik Brooklyn Burgers & Steaks binnen op zoek naar een lekkere hamburger.

Wanneer een restaurant in de naam al aangeeft dat ze burgers hebben, schept dit bij mij natuurlijk hoge verwachtingen. Ze zijn bij Brooklyn ook niet bang om hun eigen burgers “de beste burgers in town” te noemen (aldus hun eigen website). Het leek mij dus een goed idee om deze burgertent aan mijn kritische blik te onderwerpen.

Brooklyn Burgers

Er staan maar liefst 14 verschillende burgers op de kaart. Uiteraard staan ook hier de standaard burgers op het menu voor de minder avontuurlijke (of traditionele) burgerliefhebbers onder ons. Voor de twijfelaars hebben ze ‘Ribs & Burger’ of ‘Surf & Burger’, de hamburger versie van Surf & Turf. Dit is de classic burger met spareribs of gamba’s on the side. Ook opvallend zijn ‘The Bux Burger’ en ‘The Dog Stacked Burger’. De eerste is een hamburger gemaakt van insecten, welke insecten wordt dan weer niet vermeld. In Nederland staan we over het algemeen nog niet echt open voor het eten van insecten. Het is dus best een gewaagde keuze om deze burger in het menu op te nemen. “The Dog Stacked Burger’ is een classic burger afgetopt met twee hotdogs en honing-mosterd saus. Ook een vrij aparte burger.

Argentinian Burger

Na lang wikken en wegen heb ik gekozen voor de ‘Argentinian Burger’. Wat voor mij de doorslag gaf was de chimichurri. Deze saus wordt in Zuid-Amerika veel gegeten bij steaks en gaat perfect samen met veel verschillende soorten vlees. Het is een soort groene salsa van oregano, peterselie en bieslook met veel knoflook en peper. De burger zelf is gemaakt van 200 gram American Angus Beef. Deze was perfect bereid. Verder zat er sla, tomaat, uienringen en gegrilde paprika op. De chimichurri was naar mijn idee meer een salsa. Of dit een foutje was van de keuken of dat zei een andere kijk hebben op chimichurri heb ik niet gevraagd. Een kleine tegenvaller dus maar dat deed weinig af aan het eindoordeel van de burger.

Brooklyn burgers & steaks - Scheveningen | Hamburger Bijbel

Of ze bij Brooklyn echt “de beste burgers in town” hebben, weten we (nog) niet. Wat we nu wel weten is dat je hier in ieder geval zeker weten aan het goede adres bent voor een hele lekkere burger! De sfeer en het uitzicht op het strand en de zee draagt hier ook zeker aan bij. Ben je dus ooit een dagje in Scheveningen, Probeer hier dan eens een burger van de uitgebreide menukaart.

Heb jij een ook een burger gegeten die absoluut niet mag ontbreken in de Hamburger Bijbel? Laat een reactie achter of stuur ons een mailtje: info@hamburgerbijbel.nl en wie weet ben jij onze volgende gastblogger.

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x