Site Overlay

Beste hamburgers in Gent

Ga jij binnenkort een dagje of weekendje naar Gent? Dan wil je natuurlijk ook een lekkere burger eten. Na grondig onderzoek zijn dit de 5 beste hamburgerrestaurants in Gent volgens ons.

Gent is een echte studentenstad en ontzettend toeristisch. Niet zo gek dus dat er genoeg burger restaurants te vinden zijn in de stad. Onderstaande lijst is in willekeurige volgorde dus geen top 5. We hebben ze nog niet allemaal bezocht. Deze top 5 is dan ook deels tot stand gekomen op basis van reviews en foto’s van anderen op social media en Google.

Babu

Babu is opgericht door de veelgeprezen sterrenchef Gert De Mangeleer die een nieuwe uitdaging zocht in hamburgers, of ‘bunners’ zoals ze deze zelf noemen. De burgers zijn vernoemd naar steden. De ingrediënten hebben veelal ook te maken met het land waar de steden liggen. Wat de burgers echt bijzonder maakt, zijn de broodjes. Niet de standaard brioche buns maar unieke broodjes die een soort mix zijn van een Engelse muffin en een Aziatisch gestoomd broodje.

Burger op de menukaart
8

Prijs
Vanaf 13,95 (exclusief friet)

Google Reviews
4,3 (330 beoordelingen)

Babu burgers Gent

Jilles

Jilles heeft ook hun eigen hamburgerboek uitgegeven: Beers & Burgers. Daar kennen wij ze van. Dit boek staat vol met recepten en bijpassende biertjes. In het restaurant zelf heb je keuze uit zo’n 11 burgers. Wat vooral opvalt is het gebruik van verschillende kazen. Er is meer dan cheddar mensen! Jilles zit niet alleen in Gent maar ook in Brussel, Brugge, Oostende en Kortrijk.

Burger op de menukaart
11

Prijs
Vanaf 16,90 (exclusief friet)

Google Reviews
4,1 (1.103 beoordelingen)

Tush

De burgers van Tush zijn voor een groot deel geïnspireerd op de Koreaanse keuken. Denk dan aan Koreaans gefrituurde kip, gojuchang saus en kimchi. Daarnaast hebben ze een smashburger en een paar vega(n) varianten op de kaart. De broodjes worden elke dag vers gebakken door een Gentse bakker.

Burger op de menukaart
8

Prijs
Vanaf 16,50 (exclusief friet)

Google Reviews
4,6 (253 reviews)

Uncle Babe’s

Uncle Babe’s is een van de oudgedienden als het gaat om hamburgers in Gent. Hun burgers blijven grotendeels trouw aan de klassieke Amerikaanse burgers. Dus geen exotische ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord. Naast het heerlijke broodje en smaakvolle burger, is ook de prijs niet verkeerd. Uncle Babe’s is een van de goedkopere burgerzaken in Gent waar je terecht kan voor een kwaliteitsburger.

Burger op de menukaart
7

Prijs
Vanaf 16,50 (inclusief friet, salade of uienringen)

Google Reviews
4,5 (934 reviews)

Manhattn’s

We sluiten af met de meest beoordeelde burgertent in Gent. Manhattn’s opende haar deuren al in 2014 en gaat dus al een tijdje mee. Het restaurant zit op een toffe locatie. Ze zijn namelijk gevestigd in een middeleeuwse graanopslag midden in het centrum. Zoals de naam al een klein beetje doet vermoeden, proberen ze een New York vibe te creëren. Mocht de naam dit nog niet voldoende weggeven, hun slogan is: Taste of New York. Burgers zijn dan ook vernoemd naar wijken en iconische gebouwen in de stad. Op de menukaart staan 9 burgers, voornamelijk van Iers Angus Beef. De kipburgers zijn voor de verandering geen krokant gefrituurde kipstukken maar flame-grilled kipfilets.

Burger op de menukaart
9

Prijs
Vanaf 12,30 (exclusief friet)

Google Reviews
4,4 (2.119 beoordelingen)

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x