Site Overlay

De beste burgers van Nijmegen

Nu we denken alle goede hamburgers in Nijmegen geproefd te hebben, is het tijd om een lijst samen te stellen met de beste hamburgers van de stad. Uiteraard is deze lijst volledig subjectief en gebaseerd op onze nederige mening.

We hebben ruim de tijd genomen om alle goede burgers in Nijmegen te ontdekken. Want ja, we willen ook andere steden ontdekken. Bovendien eten we ook weleens wat anders… je verwacht het niet. Anyway, hier is ‘ie dan: onze top 5 van allerbeste hamburgerrestaurants in Nijmegen.

1. Wally

We gaan er niet omheen draaien en beginnen gewoon met de allerbeste burgertent van Nijmegen. Nijmegenaren wisten dit natuurlijk al langer, maar de beste burgers eet je bij Wally. Ze proberen zoveel mogelijk met verse lokale producten te werken. Daarnaast maken ze veel zelf. Zo komen de broodjes uit hun eigen bakkerij. Dit zijn ook echt de lekkerste hamburger buns die we tot nu toe hebben gehad! De unieke smaakcombinaties, verse ingrediënten en de buns maken de burgers van Wally tot de lekkerste van de stad.

Wally Burger | hamburger Bijbel
Freddy's Beerkitchen Seoul Burger | Hamburger Bijbel

2. Freddy’s

Freddy’s Beerkitchen is een gezellig eetcafé in het centrum van Nijmegen. Er staan 5 verschillende burgers op de kaart. Het soort patty kies je zelf. Je kan kiezen uit rund, kip of vega. Ook kun je uit twee verschillende broodjes kiezen. De smaakvolle burger, het broodje en de gerookte mayonaise doen Freddy’s op plek 2 belanden.

3. Funkenstein

In de Lange Hezelstraat wisselen panden nog weleens van eigenaar. Funkenstein gaat echter al een tijdje mee. Bij deze bruine kroeg heb je keuze uit 4 verschillende burgers. Naast de classic hebben ze ook enkele interessante opties waarvan we er twee hebben geprobeerd. Het broodje was lekker, de burgers goed gebakken en de smaken pasten goed bij elkaar. Het grootste nadeel van Funkenstein is de prijs. Deze ligt een stukje hoger dan bij de rest.

Funkenstein Bierburger | Hamburger Bijbel
Tati Truffelburger - Hamburger Bijbel

4. Tati

Tati is een vegan restaurant in Nijmegen oost. Niet dat het echt een burgertent is, maar de burgers die op de kaart staan, zijn echt ontzettend lekker. De Truffelburger, gemaakt met Beyond Meat Burger, gebakken paddenstoelen, rucola en truffelmayonaise, is een smaakvolle en sappige keuze. Het lekkere broodje en perfect knapperige friet maken de ervaring compleet.

5. Burger Business

Burger Business heeft ons positief verrast. We hadden hier een beetje niveau BurgerMe verwacht, wel lekker maar geen hoogvlieger. Dit vooroordeel hadden we vooral omdat het een keten is gericht op bezorgen. Je kan er overigens wel zitten dus dat hebben we ook gedaan. De kwaliteit van het broodje en de burger zelf was boven verwachting goed. Dat dit de goedkoopste burgertent uit dit rijtje is, is ook mooi meegenomen natuurlijk.

Burger Business Nijmegen - Hamburger Bijbel

Nu zijn we benieuwd. Hoe ziet jouw top 5 er uit? Zijn er restaurants die volgens jou in de top 5 thuishoren die wij er niet in hebben gezet?

Jelle - Burgermeister bij Hamburger Bijbel

Jelle – Burgermeister

Jelle is oprichter van de Hamburger Bijbel. Als moeilijke eter in zijn jonge jaren was de liefde voor hamburgers er niet gelijk. De laatste jaren heeft hij de schade flink ingehaald. Naast dat hij graag uiteten gaat voor burgers, is hij ook het brein achter de meeste recepten op de website.